Mit jelent ez, ha versenyző szívvel ébredsz? A

Mit jelent ez, ha versenyző szívvel ébredsz? A

versenyző szívvel felébredhet, zavaró és félelmetes lehet, de ez ritkán aggodalomra ad okot. Számos tényező okozhatja az ember számára, hogy felébredjen egy versenyző szívvel, beleértve az étrendet, a stressz, az alvásmentességet és az aritmia.

Néha ébredéskor úgy érzi, mintha a szív nagyon gyorsan ver, vagy a mellkasban dobog. Az ember remegőnek vagy szorongónak is érezheti magát, amikor ez megtörténik.

A verseny szíve hasonló lehet a szívdobogásokhoz vagy az aritmiahoz. Noha ez aggasztónak érezheti magát, általában a mindennapi tényezőkhöz kapcsolódik, például a szorongáshoz és az étrendhez, és ez általában csak ideiglenes.

Az ember versenyző szívvel is felébredhet olyan egészségügyi állapot, például cukorbetegség, alvási rendellenesség vagy anémia jelenléte miatt.

Azok az emberek, akik ezt rendszeresen megtapasztalják, érdemes bejelentkezni az orvosukkal, akik képesek lesznek meghatározni vagy kezelni az alapvető okot.

Ez a cikk áttekinti azokat az okokat, amelyek miatt az ember felébredhet a szívversenyével és mikor kell orvoshoz fordulni.

Magas stressz vagy szorongás

A szorongás és a stressz szintje növeli a hormonok felszabadulását a vérben, amely növeli a pulzusszámot.

A szorongás a szívdobogások nagyon gyakori oka. Valójában az amerikai családi orvos szerint a szívdobogási esetek kb. 31% -a mentális tényezőnek, például stressznek, szorongásnak vagy belső konfliktusnak köszönhető.

A magas stresszes életmóddal rendelkező emberek és a szorongásos rendellenességekkel küzdő emberek néha szívdobogást tapasztalhatnak, amikor felébrednek. Lehet, hogy ez a magas stressz periódusaiban, vagy amikor a szorongás tünetei rosszabbak, bár a kékből is megtörténhet.

A stressz vagy szorongással rendelkező emberek más tüneteket is észrevehetnek, ideértve:

 • Hiba esni vagy aludni
 • tartós aggasztó
 • Nehéz pihenni
 • Légzéshiány
 • Gyors, sekély légzés

étrend

Az étrend jelentős hatással lehet Az alvásminőség és az ételek bizonyos típusai – különösen, ha egy személy éjjel megeszi őket – növelheti a szívdobogásokkal való ébredés kockázatát.

cukor lefekvés előtt

cukros ételek fogyasztása szundikálás előtt vagy lefekvés előtt, és az ember felébredhet a szívversenyével.

A test könnyen felszívja a cukrot, és a cukros ételek fogyasztása a vércukorszint emelkedéséhez vezethet.

Ez a vérben ez az extra cukor miatt a test felszabadíthatja a stresszhormonokat, amelyek hasonló tüneteket okozhatnak, mint a stressz.

koffein

A koffeinfogyasztás néhány embernél szívdobogást is okozhat. A stimuláns – amely a kávé, a teában és a szódában jelen van – a szív versenyezését okozhatja.

Egy személy olyan tüneteket is tapasztalhat, mint például:

 • Jitters
 • idegesség
 • szorongás
 • Haza a leesés vagy az alvás maradása. A kisebb kiszáradás olyan tüneteket okozhat, mint a szomjúság, a szájszárazság és a vizeletkibocsátás csökkenése.

  Ha a kiszáradás rosszabbodik, akkor az embernek gyors pulzusszám, gyors légzése és alacsony vérnyomása is lehet.

  Éjszaka alkohol

  Nagyon sok alkoholt iszik éjszaka versenyző szívet okozhat, különösen a nehéz alkoholfogyasztás után.

  Az alkoholfogyasztás felgyorsítja a pulzusszámot, és eltarthat egy ideig, amíg a test felépülne ebből.

  Egy személy más tüneteket észlelhet, például:

  • Extrém szomjúság
  • Narea
  • Izomfájdalmak

  Anémia

  A vérszegénységben szenvedő embereknek nincs elég egészséges vörösvérteste, amely a testükben kering. Ez számos tünetet okozhat, beleértve a szívdobogást is.

  Egy személy más tüneteket is tapasztalhat, például:

  • Fejfájás
  • Általános fáradtság
  • Légzéshiány Nehéz koncentrálni

  Rémálmok

  A rémálom zavaró álom. A rémálmok fizikai tüneteket okozhatnak a testben, és az ember számára versenyző szívvel ébredhet. Lehet, hogy izzadást és remegést is tapasztalhatnak.

  Az éjszakai rettegők azt is okozhatják, hogy az ember pánikba esik és versenyző szívvel ébredjen. Gyakran gyakoribbak a gyermekeknél, mint a felnőtteknél. Az emberek nem mindig emlékeznek ezen epizódok konkrét részleteire.

  Az alvásbénulás verseny szívhez is vezethet. Ezen epizódok során egy ember felébred, hogy nem tud mozogni. Általában intenzív félelmet és hallucinációt fognak tapasztalni, és nyomást gyakorolhatnak a mellkasukra is.

  Ha a rémálmok oka, a verseny szívverése általában röviddel az ébredés után csökken.

  alvásmentesség

  Az alváshiány azt is okozhatja, hogy az ember úgy érzi, hogy a pulzusuk magasabb, mint általában.

  Alvási zavarok, vagy nem elég ahhoz, hogy elegendő alvást kapjanak, számos egészségügyi problémát okozhat. Másnap az ember azt is érezheti, hogy szívverése kissé gyorsabb.

  Az észak -amerikai radiológiai társadalom megjegyzi, hogy mindössze 24 órás alvásmentesség után a tanulmány résztvevői megnövekedett pulzusszámot és magas vérnyomást tapasztaltak.

  A nem elég alvás további jelei a következők:

  • Fáradtság
  • ügyetlenség
  • Mentális köd

  alvási apnoe

  Az alvási apnoe sok alváshoz kapcsolódó tünetet okoz, és az ébredéskor versenyző szívverést is okozhat.

  Alvási apnoe akkor fordul elő, amikor egy személy többször abbahagyja a légzést éjszaka. Ezek a hirtelen szünetek a légzésben csökkenthetik az oxigénszintet, és extra stresszt okozhatnak a szívre.

  Az alvási apnoe egyéb tünetei a következők:

  • Nagyon hangos horkolás, amely felébresztheti az embert
  • A levegő felébresztése
  • < Li> Száraz száj, amikor felébredek

  • Nem érzi magát jól pihenni másnap

  Az alvási apnoe kezelése fontos, mivel Legyen nagyon káros az idő múlásával.

  Az American Thoracic Society szerint az alvási apnoe hozzájárulhat a pitvarfibrilláció (A-FIB) új megjelenéséhez is.

  a-fib

  a-fib akkor fordul elő, amikor a szívben lévő elektromos jelek szinkronban vannak, ami miatt a felső kamarák túl gyorsan vernek.

  a-fib a leggyakoribb rendellenes szívverés. Szívdobogást okoz, amelyet egyesek versenyszívként írhatnak le.

  Ez az emberek megtapasztalását is okozhatja:

  • Légzéshiány
  • szorongás
  • mellkasi fájdalom
  • gyengeség és fáradtság
  • Szédülés

  A-FIB maga nem súlyos állapot, bár növeli bizonyos komplikációk kockázatát, beleértve a szívelégtelenség és a stroke.

  cukorbetegség

  A cukorbetegség olyan állapot, amely befolyásolja az emberek vércukorszintjét. Ha a vércukorszint alacsony (hypoglykaemia), akkor az ember dübörgõ szívet és szorongást tapasztalhat.

  Ennek oka az, hogy kiváltja az epinefrin felszabadulását a testben. Az epinefrin egy hormon, amely a „harc-vagy repülés” válaszhoz kapcsolódik.

  Az epinefrin felszabadulása is okozhat:

  Az alacsony vércukorszint fáradtságot, zavart, éhséget és hányingert is okozhat.

  Az idő múlásával a magas és alacsony vércukorszint ismételt példái növelik az ember kardiovaszkuláris és egyéb keringési problémáinak kockázatát. A cukorbetegség hatékony kezelése segít csökkenteni ezeket a kockázatokat.

  Női nemi hormonok

  A verseny szívvel történő ébredés szintén kapcsolódhat a menstruációs ciklushoz. Pontosabban, versenyszív fordulhat elő a test hormonszintjének eltolódása miatt.

  Az ösztrogén és a progeszteron szintjének szignifikáns változásai a testben versenyző szívhez vezethetnek.

  Mivel a menopauza közelében vannak, az ösztrogénszintek természetesen csökkennek, ami a pulzus emelkedését is okozhatja. A forró villanások epizódjai szintén gyors szívverést okozhatnak.

  láz

  A test hőmérsékletének változásai, például a láz miatt, a pulzusszám változásait is okozhatják. A lázban szenvedő személy olyan tüneteket is tapasztalhat, mint például:

  • Izzadás
  • CHILLS
  • Általános fáradtság
  • Fájk vagy fájó fájó Izmok

  Bizonyos gyógyszerek

  Bizonyos gyógyszerek, különösen stimulánsok, az ember számára is felébredhet a szívversenyükkel.

  A szívdobogás a következő gyógyszerek mellékhatása lehet:

  • Inhalált szteroidok, például azok, amelyeket az emberek az asztma kezelésére használnak
  • pszeudoefedrin, amely a hideg gyógyszerek általános alkotóeleme
  • Ritalin és Adderall, amelyet az emberek használnak a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség tüneteinek kezelésére
  • Néhány pajzsmirigy gyógyszer

A gyógyszereket szedő bárki ellenőrizze a címkéjét, vagy vegye fel a kapcsolatot a gyógyszertárral, hogy megtudja a szívét befolyásoló lehetséges mellékhatásokat.

mikor kell orvoshoz fordulni

Bárki, aki komoly tüneteket tapasztal a versenyszív mellett, például mellkasi fájdalom és szédülés, vegye fel a kapcsolatot a sürgősségi orvosi szolgáltatásokkal. Ezek a szívroham jelei, és azonnali orvosi ellátást igényelnek.

Ez azt mondta, hogy néhány másodpercig versenyző szívet tapasztal, miután felébredt a szunyókból. Ha azonban ez folyamatosan történik, fontos orvoshoz fordulni. Ennek oka az, hogy a következetes szívdobogások egy mögöttes kérdés jele lehet.

Mindenkinek, aki szívbetegségben szenved, akinek szívszívást tapasztal, orvoshoz is kell fordulnia.

A probléma helyes diagnosztizálása időbe telik. Az orvosok fizikai vizsgát végezhetnek, és megkérdezhetik a személyt az általuk alkalmazott gyógyszerekről alkotox hatása nézze meg. Valószínűleg megrendelnek egy elektrokardiogramot (EKG) a szív figyelésére.

Sok esetben az orvosok egy Holter monitort is rendelnek, amely hosszú távú EKG -ként működik. Az a személy ezt egy teljes napig viseli, és rögzíti a szív impulzusát. Ez az orvos számára jobb átfogó képet ad a szív aktivitásáról, és nagymértékben segít nekik a diagnózisukban.

Tanuljon meg olyan módszereket, amelyekkel az emberek itt megpróbálhatják megállítani a szívdobogást.

Összefoglaló

A verseny szívvel történő ébredése nem jelent aggodalmat. Azok az epizódok, amelyek egy -két pillanatra tartanak, mielőtt a lemondás előtt általában nem igényelnek kezelést.

Az ébredés után azonban rendszeresen megtapasztalja a versenyző szívverést, hogy orvoshoz forduljon. Az embereknek fel kell jegyezniük az általuk tapasztalt egyéb tüneteket, mivel ez elősegítheti a diagnosztikai folyamatot.

A mögöttes orvosi kérdések kezelése a legtöbb esetben elősegíti a szívdobogások kezelését.

 • szorongás/stressz
 • kardiovaszkuláris/kardiológia
 • Alvás/alvási rendellenességek/álmatlanság

Contents

Shopping Cart