Hogyan lehet megváltoztatni a Medicare terveket

Hogyan lehet megváltoztatni a Medicare terveket

Az emberek több okból is meg akarják változtatni a Medicare -tervüket, beleértve a költségeket, a kényelmet és a fedezetet.

Például az emberek felülvizsgálhatják a Medicare terveit, hogy megtudják a legjobb költség- és lefedettségi lehetőségeket. Az emberek megváltoztathatják a Medicare tervét az áthelyezés után is, így hozzáférhetnek a korábbi terv hálózatán kívüli szolgáltatásokhoz. Lehet, hogy az emberek egészségük megváltozásával növelni vagy csökkenteni a lefedettségüket.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy valaki hogyan változtathatja meg a Medicare -tervét. Megvitatja a beiratkozási periódusokat, az egyéb fedezeti lehetőségeket és a költségeket is.

Választási lehetőségek A tervek megváltoztatásakor

Az emberek egész évben a Medicare -terveket válogathatják. Úgy dönthetnek, hogy eldobják a tervüket.

Az eredeti Medicare és a Medicare Advantage közötti váltás

Az emberek az eredeti Medicare -ről a Medicare Advantage -re válthatnak, vagy fordítva. Mind a Medicare, mind a Medicare Advantage Plan szolgáltatók gondoskodhatnak arról, hogy valaki cserélje a terveket. Mindkét folyamat magában foglalja a Medicare Advantage Plan szolgáltatóval való beszédet.

Az egyének bármikor válthatnak az eredeti Medicare és a Medicare előnyei között a beiratkozás első 3 hónapjában. Ezen idő után meg kell várniuk a konkrét beiratkozási időszakokat a változtatások elvégzéséhez.

A Medicare Advantage-ben szenvedő emberek az eredeti Medicare-re válthatnak, ha felhívják a Medicare-t az 1-800-Medicare telefonszámon vagy a Medicare Advantage Plan szolgáltató számára.

Tudjon meg többet a Medicare előnyeiről itt.

A Medicare tervek közötti mozgás vagy megváltoztatás

A továbbfejlesztett lefedettség oka lehet az embereknek, hogy fontolják meg az egyik Medicare -tervről a másikra való áttérést. Az emberek megváltoztathatják a D. részük vagy a Medicare Advantage terveik szolgáltatóit, de csak a beiratkozási időszakok során.

D. rész

Az a személy, aki a Medicare D részt szeretne hozzáadni az eredeti Medicare lefedettségéhez, vegye fel a kapcsolatot egy tervszolgáltatóval.

Tudjon meg többet a D. részről.

Medicare Advantage

Egy személy beiratkozhat a Medicare Advantage -be a beiratkozási periódusokban. Teljesíthetnek egy online alkalmazást a terv weboldalán, vagy felhívhatják a terv szolgáltatót, vagy telefonon jelentkezhetnek, vagy kérhetnek papír beiratkozási űrlapot. Az emberek felhívhatják a Medicare-t az 1-800-Medicare telefonszámon.

Az emberek megtartják a Medicare A és B rész előnyeit, miután a Medicare Advantage felé költöztek. Ugyanakkor egy új Medicare Advantage -tervbe történő beiratkozás egy kábítószer -tervvel automatikusan törli a Medicare D. részes drogtervét.

A korábbi tervek az új terv megkezdésekor véget érnek, anélkül, hogy az embereknek meg kellene törölniük az eredeti terveiket. A tervszolgáltatók leveleket küldenek új tagjaiknak, hogy tanácsot adjanak nekik a lefedettség megkezdésekor.

A Medicare lefedettségének eldobása

Azok az emberek, akik úgy döntenek, hogy elhagyják a Medicare lefedettségét, a tervüktől függően többféle módon is megtehetik ezt.

Medicare Advantage

A Medicare Advantage -ben szenvedő emberek eldobhatják tervüket, ha a szolgáltatójukkal beszélnek. A szolgáltatók telefonon elválaszthatják a tagokat, vagy lemondási űrlapokat küldhetnek.

D. rész

Hacsak a különleges körülmények nem vonatkoznak, az emberek nem tudják törölni a D. rész tervét a nyitott beiratkozási időszakon (OEP) Kábítószer-tervük azáltal, hogy felhívja a Medicare-t az 1-800-MEDICARE telefonszámon, vagy írjon vagy faxoljon egy írásbeli kiszállási értesítést. Az emberek online kérést is benyújthatnak a Disenroll számára a tervszolgáltató weboldalán keresztül, vagy felhívhatják a tervszolgáltatót, és kérhetnek egy megszüntetési értesítést az aláíráshoz és a visszatéréshez.

Medicare B. rész B

Az emberek kétféleképpen kiléphetnek a Medicare B részből. Kérhetik a CMS-1763 formanyomtatványt a Társadalombiztosítási Igazgatóságtól az 1-800-772-1213 telefonszámon, majd töltsék ki és adják vissza az űrlapot. Egy személy felhívhatja a társadalombiztosítási adminisztrációra vagy a helyi társadalombiztosítási hivatalra is, hogy interjút szervezzen, hogy elmagyarázza, miért akarnak kimaradni a Medicare B. részéből. Az egészségbiztosításról látogasson el a Medicare csomópontra.

Mikor változtathatja meg az ember a terveket?

Az emberek megváltoztathatják a Medicare terveiket két különféle nyitott beiratkozási időszakban (OEPS). Ezenkívül néhány előnyterv -tag megváltoztathatja tervüket az első 3 hónapban, amikor Medicare van.

Az éves Medicare OEP október 15 -től decemberig tart. Ebben az időszakban az emberek:

 • A Medicare Advantage Tervről egy másik Medicare Advantage tervre változik. li
 • Változtassa meg, csatlakozzon vagy törölje a D. részét. A drogtervét
 • Váltás az eredeti Medicare -ről a Medicare Advantage -re
 • Váltás a Medicare Advantage -ről az eredeti Medicare -re

A Medicare Advantage OEP január 1 -jétől március 31 -ig. > Csatlakozzon egy D. rész drogtervéhez

 • Váltás a Medicare Advantage Tervről egy másik Medicare Advantage tervre
 • Az első beiratkozási időszak (az IEP április 1 -jétől június 30 -ig van . Azok az emberek, akik újak a Medicare -ben, és beiratkoztak a Medicare Advantage tervbe az első 3 hónapban, változtathatnak. Ezeknek a változásoknak azonban a Medicare csatlakozásának első 3 hónapjában kell megtenniük. Ebben az időben az emberek megváltozhatnak egy Medicare -ről Előnyterv az eredeti Medicare vagy a Medicare Advantage tervre való váltáshoz. A

  Különleges beiratkozási periódusok (SEPS) célja az idő, amikor egy személynek meg kell változtatnia a Medicare -tervét speciális körülmények miatt, például az áthelyezés vagy a veszteség vagy a lefedettség megváltoztatása miatt. A szabályok a különböző körülményeket fedik le, és egy személy itt talál további részleteket.

  Egyéb lefedettségi lehetőségek

  Néhány embernek más egészségügyi ellátása van, amely kiegészíti vagy helyettesíti a Medicare -t. Ezek a többi lefedettségi lehetőség a következők:

  • Medicaid: Közös szövetségi és állami kormányzati kezdeményezés korlátozott erőforrásokkal rendelkező emberek számára.
  • Csoportos egészségügyi terv: Munkáltató vagy szakszervezet útján érhető el. Az emberek ezeket az előnyöket saját munkáltatójuk vagy szakszervezetük vagy partner terv révén kaphatják meg.
  • A COBRA folytatása lefedettség: A munkavállalói terv meghosszabbítása a foglalkoztatás befejezése után.
  • Indiai egészségügyi szolgáltatás lefedettsége: Egészségügyi az amerikai indiánok és az alaszkai bennszülöttek számára.
  • Tricare lefedettség: Egészségügy az aktív és inaktív szolgálatban lévő katonai személyzet számára.
  • Veteránok előnyei: A nyugdíjas katonai személyzet egészségügyi ellátása.
  • Szövetségi fekete tüdőprogram lefedettség: Egészségügyi a fekete tüdőben szenvedő emberek számára.

  Az embereknek beszélniük kell más egészségügyi szolgáltatóikkal, mielőtt beiratkoznának a Medicare -be. Noha a Medicare kiegészítheti más egészségügyi lehetőségeket, ez veszélyeztetheti a meglévő előnyöket is.

  Költségek

  A Medicare tervek váltása általában semmibe kerül. A terveket váltó emberek azonban magasabb díjakkal járhatnak. Néhány ember szankciókkal is szembenézhet az IEP utáni bizonyos tervekre való váltás miatt.

  Azok az emberek, akik kilépnek a B részből, majd később beiratkoznak, 10% -kal többet fizethetnek a díjakért minden évre, amikor kilépnek.

  Büntetés merül fel azoknak az embereknek, akik a kezdeti beiratkozási időszak után a D. részt alkalmazzák a gyógyszer előzetes lefedettsége nélkül. A büntetés a nemzeti bázis kedvezményezettjének 1% -a. 2021 -ben ez az összeg 33,06 USD. A Medicare többszöröse a lefedettség nélküli hónapok számával.

  Összegzés

  Az emberek egész évben különböző időpontokban válthatnak, áthelyezhetnek vagy megváltoztathatják a Medicare -terveiket. Úgy dönthetnek, hogy elhagyják a Medicare -tervüket. Négy beiratkozási periódus van, amely két különféle nyitott beiratkozási periódust tartalmaz, a beiratkozási időszakot néhány előnyterv -tag számára és egy speciális beiratkozási időszakot.

  A magasabb díjak és néhány szankció a Medicare tervek megváltoztatásából, váltásából, mozgásából vagy elhagyásából származhat.

  A weboldalon található információk segíthetnek a biztosításról szóló személyes döntések meghozatalában, de nem célja, hogy tanácsot adjon a biztosítási vagy biztosítási termékek beszerzésével vagy felhasználásával kapcsolatban. Az Healthline Media semmilyen módon nem folytatja a biztosítási üzletágot, és nem engedélyezett biztosítótársaságként vagy termelőként semmilyen amerikai joghatóságban. Az Healthline Media nem javasolja vagy nem támogatja azokat a harmadik feleket, amelyek a biztosítási üzletágot folytathatják.

  • Egészségbiztosítás / egészségbiztosítás
  • Medicare / Medicaid / SCHIP

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Shopping Cart